Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ekspertët nga Sllovenia ligjërojnë për trajnerët kosovarë

Tre ekspertë nga Sllovenia do të ligjërojnë për trajnerët kosovarë të hendbollit në shkollimin që do të zhvillohet më 3 e 4 nëntor në Gjakovë. Shkollimin e organizon Shoqata e Trajnerëve të Hendbollit të Kosovës, në bashkëpunim me Federatën e Hendbollit të Kosovës dhe Federatën Evropiane të Hendbollit. Është ky një trajnim në vazhdën e implementimit të shkollimit të trajnerëve, ndërsa shkollimi është për modulin e tretë, pjesa e parë, sipas programit të EHF-së, RINK Conventa.

Prof. Dr. Pori Primozh, Prof. Dr. Marta Bon dhe Prof Dr. Kajtna Tanja do të ligjërojnë për trajnerët kosovarë të hendbollit. Është ky fillimi i shkollimit të trajnerëve pas nënshkrimit të marrëveshjes për RINK Conventa.

Temat për të cilat do të ligjërohet më 3 nëntor janë: analizat e trendit në hendbollin e nivelit superior, nxemja në hendboll, modelet e nxemjes në hendboll, ndryshimet në sulm ndaj sistemit së mbrojtjes 6:0 dhe komunikimi i ekipit dhe komunikimi trajner – lojtar. Do të ketë ligjërata teorike, por edhe punë praktike. Të dielen më 4 nëntor temat janë: zhvillimi i ekipit, trajnimi i fleksibilitetit në hendboll, ndryshimet në sistemin e mbrojtjes 6:0, ruajtja e fokusit dhe përqendrimit. Të interesuarit për më shumë informata mund t’i drejtohen Shoqatës së Trajnerëve. 

Lajme tjera