Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kampionët e Kosovës: Superliga e Meshkujve

Federata e Hendbollit e Kosovës ka arritur që të sigurojë evidencën e fituesëve të Kampionateve në konkurencën e meshkujëve që nga vitit i largët 1954/55, kur Kampionati u zhvillua në formë të turneut e deri në ditën e sotme kur skuadrat kosovare garojnë edhe në Kupat e EHF-it.

Mirëpo, titujt e fituar deri ne vitin 1990/91 skuadrave nuk ju llogariten si tituj të Kampionit të Kosovës pasi disa skuadra kanë garuar ne Ligën e parë dhe dytë të Jugosllavisë si Borac, Trepça, Bozhuri, Prishtina, Vëllaznimi, Samadrexha, Kosova… dhe nuk kanë qenë pjesë e Ligës së parë të Kosovës.

Zyrtarisht Kampion i Kosovës llogaritën skuadrat që kanë fituar titujt nga edicioni i garave 1991/92 kur u mëvetësua nga hendbolli i Jugosllavisë.

Superliga e Meshkujve

Viti

Emri i klubitVendiVërejtje

2022/23

Besa Famgas

Pejë

-

2021/22

Besa Famgas

Pejë

-

2020/21

Besa Famgas

Pejë

-

2019/20Besa FamgasPejë-
2018/19Besa FamgasPejë-
2017/18Besa FamgasPejë-
2016/17BESA FamigliaPejë-
2015/16BESA FamigliaPejë-
2014/15BESA FamigliaPejë-
2013/14BESA FamigliaPejë-
2012/13PrishtinaPrishtinë-
2011/12BESA FamigliaPejë-
2010/11KastriotiFerizaj-
2009/10KastriotiFerizaj-
2008/09PrishtinaPrishtinë-
2007/08PrishtinaPrishtinë-
2006/07BESA FamigliaPejë-
2005/06BESA FamigliaPejë-
2004/05BESA FamigliaPejë-
2003/04BESAPejë-
2002/03BESAPejë-
2001/02BESAPejë-
2000/01TrepçaMitrovicë-
1999/00KastriotiFerizaj-
1998/99--Kampionati nuk u zhvillua për shkak të luftës
1997/98Drita (kampion vjeshtorë)GjilanKampionati u ndërpre për shkak të luftës
1996/97BESAPejë-
1995/96BESAPejëPara vitit 1991 emërtohej Buduçnost
1994/95PrishtinaPrishtinë-
1993/94TrepçaMitrovicë-
1992/93KastriotiFerizaj-
1991/92KastriotiFerizajPara vitit 1991 emërtohej Borac
1990/91BuduçnostiPejë-
1989/90TrepçaMitrovicë-
1988/89PrishtinaPrishtinë-
1987/88VëllaznimiGjakovë-
1986/87KosovaVushtrri-
1985/86BozhuriGjilanPas vitit 1991 emertohet Drita
1984/85VëllaznimiGjakovë-
1983/84BozhuriGjilan-
1982/83VëllaznimiGjakovë-
1981/82KosovaVushtrri-
1980/81KNI Ramiz SadikuPrishtinë-
1979/80DeçaniDeçan-
1978/79VëllaznimiGjakovë-
1977/78SamadrexhaSamadrexhë-
1976/77VëllaznimiGjakovë-
1975/76PrishtinaPrishtinë-
1974/75TrepçaMitrovicë-
1973/74BozhuriGjilan-
1972/73BozhuriGjilan-
1971/72ObiliqiObiliq-
1970/71VëllaznimiGjakovë-
1969/70DrenicaGllogocTash qyteti quhet Drenas
1968/69VëllaznimiGjakovë-
1967/68TrepçaMitrovicë-
1966/67BozhuriGjilan-
1965/66ObiliqiObiliq-
1964/65KosovaPrishtinëPas vitit 1975 emertohet ne Prishtina
1963/62PrizreniPrizren-
1962/63VëllaznimiGjakovë-
1961/62VëllaznimiGjakovë-
1960/61BuduçnostiPejë-
1959/60NormalistiPrishtinë-
1958/59NormalistiPrishtinë-
1957/58NormalistiPrishtinë-
1956/57NormalistiPrishtinë-
1955/56NormalistiPrishtinë-
1954/55NormalistiPrishtinë-