Ndërron jetë profesor Mehdi Jashari, hendbolli mbetet pa një personalitet të madh

Ka ndërruar jetë Mehdi Jashari, profesori që për kohë të gjatë ka dhënë kontribut të madh për hendbollin në vend. Jashari ishte i lindur në vitin 1944 në Ferizaj, ndërsa me hendboll nisi të merrej në moshën 15-vjeçare, në klubin e famshëm Borci nga Ferizaj. Gjatë shkollimit në Prishtinë luajti si hendbollist për Obiliqin e më pas u kthye te Borci për të cilin klub luajti edhe dhjetë vite të tjera.

Gjatë studimeve në Sarajevë është aktivizuar për klubin Bosna dhe kreu shkollën e lartë për trajner të hendbollit.

Ka punuar gjatë edhe si trajner i hendbollit. Borcin e drejtojë dy vite e tetë vite të tjera klubin e hendbollit Prishtina (meshkujt). Hendbollistet e Prishtinës i udhëhoqi për tetë vite në Ligën Federative.

Ka pasur suksese si trajner skuadrash, por edhe si përzgjedhës i Kosovës, detyrë që e mbajti prej vitit 1982 deri në vitin 1988. Ka udhëhequr reprezentacionin e të rinjëve. Kontributi i Jasharit ka vazhduar edhe në vitet nëntëdhjeta. Ndër të tjera ishte kryetar i Komisionit të Garave të FHK-së. Prej vitit 2001 deri në vitin 2006 ka udhëhequr kampet e hendbollit në shumë qytete të vendit.

I ndjeri Jashari ka kaluar dekada si profesor universitar dhe kontributi i tij ishte i madh për shkollimin edhe të njerëzve të hendbollit. Doktoroi në Tiranë në vitin 1993 në lëminë e hendbollit. Ka punuar gjatë në Fakultetin e Kulturës Fizike në Prishtinë, ndërsa ishte edhe dekan i tij. Pas pensionimit kontriboi si ligjëruar në AAB.

Federata e Hendbollit të Kosovës dhe komuniteti i hendbollit kanë mbetur pa një personalitet të madh. FHK-ja shpreh ngushëllime të thella dhe më të sinqerta për familjen Jashari.

Vorrimi i të ndierit bëhet sot nga ora 16:00 në varrezat e qytetit të Prishtinës.

Lajme tjera