Kampionët e Kosovës: Superliga e Femrave

Federata e Hendbollit e Kosovës ka arritur që të sigurojë evidencën e fituesëve të Kampionateve të Ligës së parë në konkurencën e femrave që nga vitit i largët 1971/72 dhe pse Kampionatet jane zhvilluar ne formë turneu, ne vitete 1960, 1961, 1962 dhe 1963, por edhe disa vite nuk janë luajtur fare, kurse tani skuadrat tona kosovare garojnë edhe në Kupat e EHF-it.

Kurse nga vitet 1994/95 zyrtarisht fillon numërimi i titujve të Kampionit të Kosovës, sepse Federata e Hendbollit e Kosovës zyrtarisht garat i numeron nga viti 1991 e këtej me pavarësimin e hendbollit kosovar, dhe klubet qe i kanë fituar titujt deri ne vitin 1990/91 nuk ju llogaritën.

Superliga e Femrave

Viti

Emri i klubitVendiVërejtje

2022/23

Istogu

Istog

-

2021/22

Istogu

Istog

-

2020/21

Vushtrria

Vushtrria

-

2019/20

Ferizaj

Ferizaj

-

2018/19IstoguIstog-
2017/18ShqiponjaGjakovë-
2016/17PrishtinaPrishtinë-
2015/16PrishtinaPrishtinë-
2014/15KastriotiFerizaj-
2013/14KastriotiFerizaj-
2012/13KastriotiFerizaj-
2011/12PrishtinaPrishtinë-
2010/11PrishtinaPrishtinë-
2009/10PrishtinaPrishtinë-
2008/09KosovaVushtrri-
2007/08KosovaPrishtinë-
2006/07VicianetSamadrexhë-
2005/06VicianetSamadrexhëSkuadra me heret emërtohej Samadrexha
2004/05KosovaVushtrri-
2003/04KosovaVushtrri-
2002/03KastriotiFerizaj-
2001/02KastriotiFerizaj-
2000/01KastriotiFerizaj-
1999/00KastriotiFerizaj-
1998/99--Kampionati nuk u zhvillua për shkak të luftës
1997/98Samadrexha (kampion vjeshtorë)SamadrexhëKampionati u ndërpre për shkak të luftës
1996/97PrishtinaPrishtinë-
1995/96VjosaShtime-
1994/95VjosaShtime-
1993/94--Nuk u zhvillua Kampionati fare
1992/93--Nuk u zhvillua Kampionati fare
1991/92--Nuk u zhvillua Kampionati fare
1990/91TrepçaMitrovicë-
1989/90SamadrexhaSamadrexhë-
1988/89ElektroekonomiaObiliq-
1987/88SamadrexhaSamadrexhë-
1986/87PrishtinaVushtrri-
1985/86TrepçaMitrovicë-
1984/85DeçaniDeçan-
1983/84DeçaniDeçan-
1982/83PrishtinaPrishtinë-
1981/82VëllaznimiGjakovë-
1980/81PrizreniPrizren-
1979/80KosovaVushtrri-
1978/79TrepçaMitrovicë-
1977/78Mokra GoraZubin Potok-
1976/77DeçaniDeçan-
1975/76BorciFerizajSkuadra tani quhet Kastrioti
1974/75IbriLeposaviç-
1973/74TrepçaMitrovicë-
1972/73KosovaPrishtinëSkuadra ma vonë emertohet Prishtina
1971/72BuduçnostiPejëSkuadra ma vonë emërtohet BESA