Një histori e nisur në rrethana të jashtëzakonshme

Në rrethana të jashtëzakonshme, por që e bëjnë krenar secilin pjesëmarrës, ka nisur historia e Kupës së Kosovës në konkurrencë të femrave. Në fundjavë, të shtunën me gjysmëfinalet dhe të dielen me finalen, shkruhet kapitulli i ri i kësaj historie plot lavdi. Historia ka nisur në vitin 1994 kur Vjosa e Shtimes e fitoi Kupën e parë të Kosovës në konkurrencë të femrave. Pjesa tjetër është histori. Histori shumë krenare.

Më poshtë paraqesim fituesit e Kupës së Kosovës (femrat):

2017/18Istogu
2016/17Prishtina
2015/16Prishtina
2014/15Kastrioti
2013/14Kastrioti
2012/13Kastrioti
2011/12Prishtina 
2010/11Prishtina
2009/10Kastrioti
2008/09Prishtina
2007/08Prishtina
2006/07Kosova V.
2005/06Kastrioti
2004/05Kosova  V.
2003/04Prishtina
2002/03Kosova V.
2001/02Kastrioti
2000/01Vjosa
1999/00Trepça
1998/99 Garat nuk u zhvilluan për shkak të luftës në Kosovë
1997/98 Garat nuk u zhvilluan për shkak të luftës në Kosovë
1996/97Prishtina
1995/96Kastrioti
1994/95Prishtina
1993/94Vjosa
 

Lajme tjera